Замежжа

Цьогоріч «Бандерштат» відбудеться на День Незалежності!

На Волині стартувала підготовка до шостого за рахунком фестивалю українського духу «Бандерштат-2012». Цьогорічний фестиваль приурочений до 70-ї річниці від створення Української повстанської армії. Захід відбуватиметься у Луцьку протягом трьох днів – 24, 25 та 26 серпня. Після підбиття бюджету фестивалю оргкомітет планує почати переговори із гуртами, які виступатимуть на заході

У планах організаторів запросити на «Бандерштат» відомих виконавців. Зокрема, це гіганти української рок-сцени – гурти «Гайдамаки», «Воплі Відоплясова» та «Плач Єремії». Також оргкомітет має намір запросити на фест резонансний нині білоруський гурт «Ляпіс Трубецкой».

Крім відомих музикантів на захід, ймовірно, завітають і авторитетні діячі культури та мистецтв. Так, оргкомітет вестиме переговори із письменницями Оксаною Забужко, Ліною Костенко та режисером українського фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Дмитром Іллєнком.

Основну музичну програму, яку формуватиме арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк, доповнять молоді україномовні виконавці. Відбір гуртів проводитиметься у соціальних мережах. У результаті інтернет-відбору три музичні команди, які наберуть найбільше голосів, виступатимуть на головній сцені «Бандерштату».
До слова, цього року організатори фестивалю очікують, що «Бандерштат» відвідає понад 6-7 тисяч людей.

Представники оргкомітету зазначають, що нині в Україні тяжка ситуація із проведенням подібних фестивалів, спрямованих на популяризацію патріотичних ідей. Відтак, організатори звертаються за допомогою до спонсорів, меценатів, волонтерів. Долучитися до фестивалю можна, зв’язавшись із представниками оргкомітету.

арт-директор
Сергій Мартинюк
тел.: 093 850 12 94
e-mail: [email protected]

прес-секретар
Анастасія Передрій
тел.: 097 301 26 13
e-mail: [email protected]

 

Bandershtat-

Пакінуць адказ